MENU

  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier

    Knop
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

ONZE TROEVEN


DAGELIJKS VERS BEREIDE GERECHTEN


Menu

MENUKAART

TIP OM MEE TE NEMEN

(zo worden de frietjes van de frituur niet wak onderweg)

Vrijdag, frietjesdag. Heel wat landgenoten gaan op vrijdagavond nog altijd naar de lokale frituur voor een lekker bakje krokante frietjes, al dan niet met een "lekker vleesje" bij, een frikandel, of stoofvleessaus, of een brochette of bitterbal.

Eén vervelend dingetje: frietjes zijn vaak al wat wak geworden tegen het moment dat je thuis bent gekomen. Hoe komt dat? Doordat frietjes heel warm worden verpakt in gesloten papier gaan ze dampen. Het vocht slaat tegen het papier en drupt weer op de frietjes, en eigenlijk worden ze zo nog een beetje verder gestoomd en worden ze dus wak. En dat is toch een stuk minder dan krokante frietjes.

Daarom maakt een goede friturist een gaatje in het papier. ze koelen iets sneller af maar worden wel niet wak.

Nog een tip: laat geen zout op je frietjes doen, daarom geven wij zoutzakjes mee.

Zout onttrekt water aan je frietjes en maakt ze ook sneller wak. Onze tip is: je doet beter zelf het zout op de frietjes naar eigen smaak en dat geldt eigenlijk ook voor de sauzen. Laat deze apart verpakken want frietjes zwemmen niet graag in de mayonaise of ketchup, daar worden ze ook vanzelf zachter van.

Share by: